Halligan regler

Matchformat

  • 3 spelare i varje lag – en person per lag per bana spelar delmatcher över en serie.
  • Vinst i 1:a serien = 1p, vinst i 2:a serien = 2p, vinst i 3:e serien = 3p. Oavgjort = delad poäng.
  • Hemmalaget placerar sina spelare först på resp. bana – därefter placerar bortalaget sina spelare.
  • Sedvanliga flyttningar mellan serierna – hemmalagets spelare flyttar en bana höger och bortalagets spelare flyttar en bana vänster.
  • Matchen skall vara genomförd senast 21.00 på matchdagen och Baltiska Bowlinghallens reception kan bistå med alternativa tider.

 

Matchtillfällen

Matchdagar blir måndagar varannan vecka med start 2016-09-12 fram till höstens sista omgång 2016-12-05.

Vårens omgångar börjar 2017-01-09 och går varannan vecka (förutom sportlovsledigt 2017-02-20) och sista (14:e) omgången genomförs 2017-04-10.

D.v.s. blir det totalt 14 omgångar innan vi har en vinnare i den första Halligan.

Förutom dessa 14 omgångar kommer en jultävling och en vårtävling att erbjudas till Halligans spelare (mer information om dessa kommer under säsongen).

 

Ligaformat

Istället för ”vanliga” divisioner med dubbelmöte mellan 8 lag kommer Halligan att genomföras som en rak serie med alla 24 lag i samma division.

Varje lag kommer att möta 14 av de lag som ligger närmast den egna spelstyrkan. För er som påträffat denna spelform i andra sammanhang så kallas det ofta för ”Gröna Hissen” – du kan inte möta samma lag mer än en gång och du lottas mot lag som har liknande antal vinster/förluster som du har just där och då.

De första två omgångarna har lottats. Framöver kommer vi att presentera näst-nästa omgång så snart en omgång är klar, d.v.s. kommer vi att presentera lottningen till omgång 3 så snart omgång 1 är klar, vi presenterar omgång 4 när omgång 2 är klar o.s.v. o.s.v.

P.g.a. andra bokningar under måndagarna har vi tillgång till 4 matcher mellan 18-19, 4 matcher mellan 19-20 och 4 matcher mellan 20-21. För rättvisans skull har vi valt att lotta ut omgångarnas matcher också, d.v.s. kommer ni ibland att spela 18-19, ibland 19-20 och ibland 20-21. När lottningen presenteras har ni ca 3-4 veckor på er att planera för tidpunkten som matchen placerats på – alternativt kontakta andra laget och försöka byta tidpunkt.

När kommande omgång lottats kommer detta att meddelas via mail, via Facebook samt på Halligans anslagstavla i hallen.

Tillbaka

Här får du spel…..